16.3.2012

Eläin postaus (:

Elikkä mulla on nyt tylsää koska kaikki on töissä ja koulussa ja ku mulla on vp (: Joten imuroinnin jälkeen olin ulkona vähän kuvailemassa koiria ja siit tuli idea et voisin tehdä eläin postauksen (: Kerron hitusen noista meidän nykyisistä eläimistä ja ehkä jotain niistä jotka on nyt sateenkaari sillalla <3 Niitäkin on meinaan jo 4 :O Ja yksi pois muuttanut! Mutta niistä sitten enemmän!

Aloitetaan vaiks koirista:

Mittelpitz

Alkuperä: Saksa

Käyttötarkoitus: seura- ja vahtikoira

Lyhyt historia osuusSaksanpystykorvat ovat kehittyneet kivikautisesta suokoirasta (Canis familiaris palustris Rüthimeyer) ja myöhemmin esiintyneestä "paaluasutuspystykorvasta". Ne ovat Keski-Euroopan vanhinta koirarotua, josta useat muut rodut ovat kehittyneet.

YleisvaikutelmaPystykorvien kaunis karvapeite herättää ihastusta. Se on runsaan aluskarvan ansiosta pysty. Kaulaa ympäröivä, runsas harjamainen kauluri ja tuuheakarvainen, terhakkaasti selän päällä oleva häntä ovat erityisen huomiotaherättäviä. Kettumainen pää, tarkkaavaiset silmät ja teräväkärkiset, pienet ja toisiaan lähellä pystyssä olevat korvat antavat näille pystykorville ominaisen pirteän ulkonäön.

Käyttäytyminen/ luonne :  Saksanpystykorva on aina valpas, eloisa ja poikkeuksellisen uskollinen omistajalleen. Se on hyvin oppivainen ja helppo kouluttaa. Epäluuloisuus vieraita kohtaan ja puuttuva metsästysvietti tekevät siitä ihanteellisen kodin ja pihan vartijan. Se ei ole arka eikä aggressiivinen. Säänkestävyys, sinnikkyys ja pitkäikäisyys ovat sen erinomaisia ominaisuuksia.

Mintgarden´t Yaya 




Tittelit:  C.I.B FIN MVA RU MVA PM'V-07 RKFV-09 BH TK 1. 'TK 2. 
väri: kerma-soopeli
syntynyt: 17.3.2006
säkä: n. 33cm 

Jaja on reipas koira joka pärjää niin näyttelyiden kuin tokonkin parissa (: Jaja on temperamentinen eikä anna kenenkään toisten koirien komennella häntä ! Jajalla on syntynyt  kahdet pentueet täällä meillä ! 

Nämä pennut syntyivät 28.4.2008 (: 

Mitgarden´s Rauha, Rudolf ja Raikas

Ja toinen pentue syntyi 21.2.2011


 Mintgarden´s Jade, Jamesonite, Jeffersonite, Jasper 

Mintgarden´s Omfale





tittelit: FIN MVA PMV-05 
syntynyt:  3.6.2004
väri: kerma-soopeli
säkä: n.31 cm


Pörri tuli meilla vasta kolme ja puoli vuotiaana kodin vaihtajana koska se oltiin palautettu kasvattajalle.. kukan ei tiedä miksi. Pörri on ihana koira joka on aina positiivinen .Pörri tykkää kaikesta vauhdikkaasta siksi sne kanssa olen harrastanut koiratanssia, agilityä ja tietty näyttelyitä :) Pörrillä ei kyllä hissi ihan yläs asit kulje.. Kerran kun oltiin mökillä niin pörri tajusi että pihalla on iso puusta veistetty ukko ja alkoi sitä sitten haukkua :) Ihana mamin mussukka<3 

Pörrillä on syntynyt kolmet pennut mutta kahdet syntyivät enne kun Pörri muutti meille! Ekasta pentueesta syntynyt yksi pentu kuoli vesi päähän :/

Ensimmäinen pentue syntyi 1.10.2007 
mutta näistä ei ole kuvia koska ei tosiaan tyntynyt meillä !
(Mitgarden´s Joukahainen (Ruskea) Jogan (kerma-soopeli)Josefiina (musta) Juudit(musta))

Kolmas pentue syntyi meillä 11.10.2009


Mitgarden´t Ågot (R.I.P) , Årunn, Årfinn ja Åvald

Mintgarden´s Raikas (Jajan ensimmäisestä pentueesta)





Tittelit: FIN MVA
syntynyt: .28.4.2008
väri: kerma-soopeli
säkä n. 35 cm

Ekku muutti meille kaksi vuotiaana takaisin, koska perheessä joka otti osti Ekun luovutus ikäisenä syntyi lapsi joka oli allerginen . Ekku on sopeutunyt hyvin ja on meidän perheen jääräpää! Ekku rakastaa tokoa ja oikeastaan kaikkea mitä voi maan ja taivaan välillä harrastaa!

Sitten vielä vähän yhteiskuvia (::
(otin kuvat äskön pihalla (:)






Duo







Duooo<3 Meillä on näistä marsuista nyt enää sitte Duo jäljellä :/ Duo on syntyny 4.11.09 ja haettiin se 12.12. 09 Puutorin eläinkaupasta ystävänsä Nipsun kanssa :) Duo on tavalaan niinkuin Veeran marsu mutta aina me ollaan noita marsuja ihan yhdessä pidetty :)) Ja varsinkin nytkun Nipsua ei enää ole niin Duo on mulle iha yhtä oma kun veerallekkin<3 Duo on tooosi kesy ja ihana ja juttelee sylissä ollessaan paaljon. Ihana otus <3 pus

Muistoissa <3

Nipsu 

4.11.2009 - 27.2.2012 

teddy marsu 
cold/chocolate/white

Nipsu oli syömättä ja kuomatta ja tuntui jotenkin kuihtuneelta.. Vietiin sen eläinlääkärille päivystykseen ja se nesteytettiin ja antibiotti määrättiin kaksi kertaa päivässä. Samoin nestettä ja ruokaa parin tunnin välein. No kaikesta huolimatta Nipsu jouduttiin kolmen päivän jälkeen hyvästelemään <3 







Interspot Archangel "Piksu"

 1.4.2003-5.3.2008 (5v) 

dalmatiankoira

paha epilepsia 

kopsattu äitin nettisuvilta: 
""Kohtausryöppy (1./2./4. ja 5.3.) oli jo liikaa. Anteeksi Piksu, että elämäsi jäi liian lyhyeksi. Anteeksi ettemme voineet muuta. Olisit ansainnut niin paljon enemmän. Tämä ei tunnu reilulta - ei sinua eikä meitä kohtaan. Tähän päädyimme kuitenkin puhtaasta rakkaudesta. Toivoa paremmasta ei enää ollut. Vaikeaa se oli ja vaikeaa se on vieläkin. Saimme kokea Piksun kanssa viidessä vuodessa enemmän kuin Viirun ja Nannan 15 vuodessa. Niin hyviä kuin huonojakin aikoja. Kyyneleitä on vuodatettu... Piksu oli niin suuri osa meidän arkea -  nyt tuntuu kovin tyhjältä ja hiljaiselta Pirttikujalla. Mutta Piksun kärsimykset ovat nyt loppuneet.... ""



Piksu ja Jaja 


Foxida Nanna "Nanna"

02.04.1990 k. 31.5.2006 (16v !!!!)
Karkeakarvainen mäyräkoira



Peppicon Amaryllis "Viiru"

26.05.1989 k. 14.07.2004     (15 v !!)



Kanit Niisku ja Nasu. 

Niisku on vielä elossa... tietäis vaan että missäpäin maailmaa seki menee :(( Nasu lopetettiin ksoak se halvaantui. Me emme voineet pitää kaneja vapaana joten annoimme ne ystävällemme maalle missä ne saivat olla kilien ja muidne kanien kanssa navetass.. Tämä sitten joutui Nasun kohtaloksi.. Kanit tulivat meille vasta parin vuoden iässä eikä tarkkaa syntymäpäivää ole edes tieossa.. mutta varmaan kanit nyt 4 täyttäisivät <3

En löytänyt mistään pupuista edes kuvaa koska mun koneesta on joksu kaikki positunu :( Onneks meillä on kotona albumissa kuvia heistä! Niisku on ihan kiiltävän musta ja Nasu näytti ihan rusakolta molemmat puput painoi lähemmäs kolmea kiloa! 


Siinä on meidän eläin kaartimme ... ja on noista eläimistä luopuminen kyllä ihan hirveetä.. itkin meinaan taas koooko ajan näiden muistoissa eläinten aikana .. siis kun niitä kirjottelin! 

Tässä rällanen postaus jos jotain kiinnosti (:


3 kommenttia:

  1. Tosi somia noi teidän eläimet ! Ja et tiedäkkään kuin innoissani oon aina kun oon kirjottanu jotain ja huomaan sen ! :--D En tiä miks,on vaa kiva lukee sun kirjotuksia !

    VastaaPoista
  2. Tohon äskeseen korjauksena siis et sä oot kirjottanu, siinä lukee näköjään oon !

    VastaaPoista